Afvoergoten bij Leenen Steengoed

Deze gootelementen zijn vervaardigd uit glasvezelversterkte vloeistofdichte beton B45 en hebben daardoor dezelfde uitzettingscoëfficiënt als de betonnen omstorting, waardoor er nagenoeg geen spanningen tussen afvoergoot en omstorting ontstaat.

Afwateringsgoot

De goten zijn leverbaar voor alle verkeersbelastingen van personenverkeer tot extreem zwaar verkeer. Door het eigen gewicht ligt de goot goed in de ondergrond en werkt als fundament en is extra verankering voor het aangieten met beton niet noodzakelijk en daardoor kostenbesparend. Door de gladde buitenvlakken kan de bestrating tot tegen de goot worden aangebracht.

Montage en plaatsing van afvoergoten

De goten op een gestabiliseerd zandpakket stellen en aan zijkanten met stabilisatiezand aanvullen. Bij zware verkeersbelasting de goten stellen in stabilisatie en zijkanten in beton aangieten. Bij vloeistofdichte toepassingen dienen de naden onderling met een speciale Ecoseal kit te worden afgewerkt.

Kwaliteitseigenschappen afvoergoten

De extra toevoeging van vezels aan het beton:

– vermindert het ontstaan van spannings- en krimpscheuren
– verhoogt de dichtheid
– verbetert de buig-, druk- en scheurvastheid
– verhoogt de weerstand tegen vorst
– verhoogt de slijtweerstand

Maatwerk prefab kelders

Kiest u voor een maatwerk kelder dan bepaalt u zelf:

  • De lengte, breedte en hoogte van de kelder
  • Betondikte van dek, vloer en wanden
  • Eventuele opties te voorzien in kelder, al dan niet door klant zelf aangeleverd
  • Maximale breedte 450 cm en maximale lengte ca. 1.150 cm
  • Inwendige maten altijd in een veelvoud van 5 cm.

In de meeste gevallen worden de kelders als niet dragende constructie toegepast. Als de kelder dragend wordt toegepast dienen de belastingen op de kelder door een constructeur getoetst te worden op haalbaarheid. Desgewenst brengen wij extra voorzieningen aan. Wat uw wensen ook zijn, Leenen Steengoed levert u een kelder die optimaal past in uw project!

Meer informatie maatwerk prefab kelders?

Heeft u interesse of heeft u vragen over de mogelijkheden? Neem een kijkje op onze website volledig gericht op prefab beton producten www.prefabkelder.nl. Of neem contact op met een van onze medewerkers door een email te sturen naar: prefab@leenensteengoed.nl of bel 0493-491457